5 nyttige tips til dem, der overvejer at begynde at købe aktier

Hvad er investering? Det er, hvor man forpligter penge eller kapital til en bestræbelse med forventning om at opnå en ekstra indkomst eller fortjeneste. I modsætning til forbrug er investering af penge til fremtiden et håb om, at de vil vokse over tid. Investering kommer dog også med risiko for tab. Investering på aktiemarkedet er den mest almindelige måde for begyndere at få investeringserfaring. Investering er en måde at afsætte penge, mens du har travlt med livet og få pengene til at arbejde for dig, så du fuldt ud kan høste frugterne af dit arbejde i fremtiden.

Hvordan man starter med at købe aktier?

Hvis du er klar til at begynde at investere i aktiemarkedet, men ikke er sikker på de første skridt du skal tage, når du investerer i aktier, er du kommet til det rigtige sted. Den første ting at overveje er, hvordan man begynder at investere i aktier. Nogle investorer vælger at købe individuelle aktier, mens andre tager en mindre aktiv tilgang.  Køb aktier udfra hvorfor du investerer, og hvad du vil opnå. At have en spilleplan er det vigtigste trin i processen, og det vil hjælpe dig med at nå dine mål. Investering handler om mere end blot aktiemarkedet.

At forsøge at blive rig hurtigt ved at sætte alle dine penge i et par varme aktier vil næsten helt sikkert mislykkes i det lange løb. På trods af al hypen omkring aktieudvælgelse er vejen til langsigtet velstandsskabelse at opbygge en diversificeret portefølje af aktier, obligationer og en række andre aktivklasser.

Investorer bør investere i aktiemarkedet for at nå specifikke mål. Disse kan variere fra at købe et andet hjem til at holde trit med inflationen til at efterlade en bestemt arv. Når målene er fastlagt, kan man fremskrive, hvor meget forventet vækst de skal bruge for at nå disse mål.

Der er så mange strategier til at investere i aktier, at det kan blive virkelig forvirrende. Men hvis du fokuserer på én strategi og bliver ekstremt dygtig til den, vil du begynde at tjene penge over tid. Hvis du hopper ind på markedet for første gang, skal du gå ind i det med forståelse for, at det er et langsigtet spil. Du har tid til at ride på de høje og lave bølger. Du har også fleksibiliteten til at diversificere din risiko.

eToro

Et godt værktøj til investering på aktiemarkedet er eToro, som er en social investering og multi-aktiv mæglervirksomhed. Til manuel investering tilbyder eToro et bredt udvalg af aktier, valutaer, råvarer, kryptoaktiver, ETF’er og indekser gennem sin egen innovative investeringsplatform. Ved at bruge de professionelle værktøjer og analyser på eToro kan vores kunder spore og investere i en række forskellige finansielle instrumenter. Den mest unikke egenskab ved eToro er sandsynligvis ‘CopyTrader’. Dette giver dig mulighed for at sortere gennem andre brugere og tydeligt se deres handelshistorik, inklusive hvor meget de har tjent eller tabt i løbet af en given periode.

Et andet stort plus er programmet ‘Populære investorer’. Dette belønner brugere baseret på, hvor mange kopimaskiner de har i form af månedlig kommission. Programmet tilskynder også til ansvarlig handel, og vi vil diskutere dette mere i dybden mod slutningen af guiden.